För våra medlemmar

Årsmöte 2023

Innan årsmötet höll Mattias Axelsson en föreläsning om Fräntorps historia och Egnahemsrörelsen. Föreläsningen finns nu att lyssna på som podd, klicka här.

Mattias är lärare i historia och samhällskunskap och har ett särskilt stort intresse för Göteborgs historia. Han är traditionsexpert, föreläsare och folkbildare, driver flera poddar och skriver om Gator och torg i Göteborg i lokalpress.

Styrelse

Styrelse för 2023 är:

Anna Holm, ordförande
Erik Johannesson, kassör
Sofia Jonsvik, Maria Isetjärn, Marie Moesby, Anna Saltelid och Rakel Skarphéðinsdóttir är styrelsemedlemmar.

Årsavgift för Egnahemsföreningen ligger kvar på 150 kr per kalenderår.

För att stötta föreningens arbete och ta del av medlemsförmånerna behöver du vara medlem! Betala in årsavgiften på 150 kr till postgiro 42 79 03 – 0 eller swisha på 1236848196 och skriv din gatuadress i meddelandet.

Evenemang

Egnahemsföreningen både ordnar och stöttar diverse arrangemang i området under året. Några exempel är utomhusträning, loppis, julmarknad, tomtevandring, fest, barndisco och Fräntorpsdagen. Information om dessa evenemang kommer på Facebook.
Det är även välkommet för medlemmar att ordna aktiviteter för folk i området, då kan vi stötta ekonomiskt. Kontakta oss på egnahem@frantorp.nu med era idéer!

För att stötta föreningens arbete och ta del av medlemsförmånerna behöver du vara medlem! Betala in årsavgiften på 150 kr till postgiro 42 79 03 – 0 eller swisha på 1236848196 och skriv din gatuadress i meddelandet.

Utlåning

Föreningen har lite olika saker till utlåning och uthyrning. Dessutom kan medlemmar låna B-salen i Folkets Hus gratis, läs mer nedan.

Utlåning/uthyrning:

  • Byggställning 500 kr/vecka
  • Stege 100 kr/vecka
  • Stolar (ca 35 st) och bord (några stora, några mindre) 100 kr/gång
  • Partytält 3×6 m (hämta fredag, lämna söndag el. måndag)
  • Handvält gratis
  • Rensskopa gratis
  • Högtryckstvätt (enklare modell) gratis

För att låna/hyra materialet hör av dig till Peppe på 0707-767238 eller ppeppe1314@gmail.com

Sakerna finns i ett av garagen vid återvinningen. Nyckel till garaget får du av Peppe (Per-Olof Nilsson) och faktura för uthyrningen får du vid återlämnandet av nyckeln.

Låna B-salen i Folkets Hus

Egnahemsföreningen har i några år låtit medlemmar låna B-salen (lilla salen på övervåningen) i Folkets Hus utan kostnad och betalat Folkets Hus-föreningen för detta. Detta är en uppskattad medlemsförmån.

För att boka B-salen som medlem gå in på https://frantorpshus.se/products/1011/b-salen, boka den tid du vill ha och ange koden ”Egnahem” i utcheckningen så blir det gratis.

Servisskadefond

Föreningen har en fond för att ersätta medlemmar för kostnader kopplade till trasiga avloppsrör utanför fastigheten. Fonden kommer läggas ner när den är tömd, men än så länge finns pengar kvar. Om du har kostnader för att byta/laga rör utanför fastigheten skicka kopia på kvitto på reparationen till vår kassör; Erik Johannesson så kan ni få 3000 kr i ersättning. E-post: erik.g.johannesson@gmail.com

Rabatter

Som medlem i föreningen får du rabatt på följande ställen:

  • Flugger Färg Sävedalen
    Föreningens medlemmar får vid inköp hos Flügger 25% rabatt om man uppger sin adress inom Fräntorps Egnahemsförenings område och att det är via Fräntorps Egnahemsförening.

Utomhusträning med Sofia

Varje söndag håller Sofia Jonsvik utomhusträning för föreningens medlemmar. Samling på gräsplanen mitt emot Folkets Hus. Information inför varje söndag kommer i Fräntorpspoolen på facebook. Föreningen bidrar med ekonomiskt stöd till utrustningen. Kostnad 30 kr/ gång som swishas till Sofia efter passet. Ingen föranmälan.