Uthyrning

I Fräntorps Folkets Hus finns två lokaler som går att hyra, en större på bottenplan och en mindre en våning upp. Den större lokalen rymmer 100 personer vid fest och 125 personer vid möte. Lokalen lämpar sig för fester, namngivelser, minnesstunder, barnkalas, dans, studiecirklar, årsmöten, konferenser, släktträffar och liknande. Den mindre lokalen rymmer 30 personer och är lämplig för möten och mindre kalas. 

På entréplan finns en hall med kapprum och tre toaletter, varav en är handikappanpassad. På entréplan ligger även köket, som har utrustning för 125 personer, med mattallrikar, bestick, assietter, kaffekoppar, glas, skålar, termosar, brickor, karaffer, dubbel kaffebryggare, spis, ugn, micro och industridiskmaskin. Halv kyl och halv frys.

Lokalerna har bredband med hög hastighet och VDSL.

A-salen (den större lokalen)
Ljus luftig lokal med plats för 125 personer. Här finns bord, stolar, barnstolar, ljudanläggning, bildvisning, en låg scen (hopfällbar och med draperi) och tillgång till pingisbord. Lokalen är handikappanpassad och det finns en ramp via nödutgången.

B-salen (den mindre lokalen)
Plats för 30 personer. Ljus lokal med en hel vägg med fönster. Ett fåtal stolar finns, fler kan bäras upp. Whiteboard med projektorduk och högtalare, dock ingen projektor. 

Uthyrning

Lokalen bokas via Göteborgs stads hemsida, idrotts- och föreningsförvaltningen. Länk till bokningssidan: https://bokningochbidrag.goteborg.se/gbg_login/login.html

När du bokat lokalen behöver du kontakta den lokalansvariga, Dan Nord. Han godkänner bokningen. Nyckelutlämning och visning av lokalen sker torsdagar 17.30-18.30.

Om du vill avboka gör du det genom att skicka ett ärende till idrotts- och föreningsförvaltningen. Vid avbokning behöver du även meddela personal på Fräntorp folkets hus.

Du kan även komma på visning av lokalen innan du bokar, torsdagar kl. 17.30-18.30.

Regler för hyresgäster

Vem får hyra lokal?

 • Du som är över 30 år kan boka alla våra lokaler. Ansvarig vuxen/ledare/lärare ska vara närvarande. För att boka samlingslokal för fest behöver du vara 25 år eller äldre.
 • Du som hyr och den verksamhet som bedrivs i Göteborgs Stads lokaler ska respektera grundläggande krav om alla människors lika värde och rättigheter, med det menas FN:s allmänna förklaring om mänskliga rättigheter. Föreningar och grupper som hyr lokaler ska fungera enligt vedertagna demokratiska principer.
 • Uthyrning får inte ske till organisationer, arrangemang eller aktiviteter som bedöms kunna ge en positiv hållning till bland annat våld, rasism, alkoholmissbruk eller missbruk av narkotika.

Som hyresgäst ska du:

 • Kontrollera att innehållet i bokningsbekräftelsen överensstämmer med det du bokat och meddela eventuella fel omgående.
 • Läsa och följa ordningsreglerna (läs under rubriken Ordningsregler längre ner)
 • Läsa informationen i e-tjänsten om lokalen/anläggningen du bokat för att få kunskap om vad som gäller för nyckelhantering. Ta kontakt med ansvarig för lokalen/anläggningen du bokat senast en vecka innan första bokningstillfället för att få information om eventuella specifika ordningsregler som gäller för just den lokalen/anläggningen.

Faktura

Du betalar via faktura, månaden efter hyrestillfället. Fakturan ska betalas senast 30 dagar efter utskriftsdatum.

För sen eller utebliven betalning

Efter förfallodagen (sista dagen att betala) debiteras dröjsmålsränta med åtta procentenheter över gällande referensränta.

Vad gäller om jag vill avboka?

Alla avbokningar ska ske via e-tjänsten bokningochbidrag.goteborg.se.

Vad kostar det om jag avbokar?

Det beror på hur tidigt du avbokar. Alla kostnader för avbokning finns i prislistan. Uteblir du som hyresgäst från bokad tid, utan att avboka, får ni betala Taxa Normal (även om ni annars betalar Taxa Låg) samt avgifter enligt prislistan.

Idrotts- och föreningsförvaltningen har rätt att säga upp bokade tider

Detta gäller:

 • om du som hyresgäst inte dyker upp vid upprepade tillfällen då du bokat en lokal/ anläggning
 • om du som hyresgäst inte följer bokningsvillkoren och ordningsreglerna
 • vid utebliven betalning.

Ordningsregler

Som hyresgäst ansvarar du för att läsa de ordningsregler som gäller.

Det finns allmänna ordningsregler som gäller alla bokningar, och specifika för just den anläggningen du bokar.

Ordningsreglerna beskriver hur du får/inte får använda lokalerna. Om du bryter mot dessa regler måste du i vissa fall betala en ordningsavgift. Du hittar alla ordningsavgifter i prislistan.

Som hyresgäst ska du känna till de säkerhetsanvisningar och bestämmelser som gäller. Du ansvarar för att bestämmelserna följs under den egna verksamheten av såväl aktiva som besökare.

Allmänna ordningsregler

 • Lokalen/anläggningen får bara användas till det ändamål och den tid den bokats för.
 • Ansvarig vuxen/ledare/lärare ska finnas tillgänglig på plats under den tid som deltagare är kvar i lokalen.
 • Du får inte hyra eller låna ut lokalen i andra hand.
 • Du är ansvarig och därmed skyldig att betala för skador på lokalen och inventarier som uppstår under hyrestiden.
 • Du ska städa och i övrigt återställa anläggningen/lokalen till ursprungligt skick.
 • Du ska omgående meddela om anläggningen/lokalen inte är i förväntat skick vid bokningstillfällets start. Om personal behöver iordningsställa lokalen efter uthyrningstillfället kommer den hyresgäst som senast hyrt lokalen att debiteras enligt ordningsavgifterna, om inte hyresgästen meddelat att anläggningen/lokalen inte varit i förväntat skick vid uthyrningstillfällets start.
 • Du ska omgående meddela brister/felaktigheter som kan leda till olycka eller brand.
 • Övriga ordningsregler meddelas när du hämtar nyckeln.